1936.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
4 szelet csokoládé,
25 dkg cukor,
4 tojás,
5 dkg héjas, tört mandula,
5 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg cukrozott gyümölcs,
csokoládédara.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat az olvasztott csokoládéval, a cukorral, és a tojássárgákkal, majd adjuk hozzá a héjas tört mandulát, a liszttel elkevert sütőport és a tojások habját. Simítsuk a tésztát kivajazott tepsibe kétujjnyi vastagon, a tetejére szórjunk apróra vágott vegyes cukrozott gyümölcsöt, és gyengén nyomjuk a tésztába. Közepes tűznél lassan süssük ki. A kész süteménylapot vágjuk kockákra egy éles késsel, melyeket aljukon villára szúrva, sűrű cukorszirupba mártva, csokoládé darával vagy reszelt csokoládéval szórjunk be. A beszórt kockákat hűvös helyen szárítsuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése