1934.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg rétesliszt,
3 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
1 mokkáskanál élesztő,
5 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a vajat a porcukorral és a tojássárgájával, majd váltakozva fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a tejet. Morzsoljuk el egyenletesen a sütőport és az élesztőt a liszttel és hintsük bele a lisztbe. Favilla segítségével dolgozzuk ki alaposan, és végül nagyon óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjék keményre vert habját. Öntsük az így elkészített tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és a tetejét szurkáljuk meg mandulaszeletekkel. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 40-50 percig süssük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése