2080.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg vaj,
12,5 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
15 dkg liszt,
15 dkg étkezési keményítő,
10 dkg őrölt mandula,
2 teáskanál sütőpor,
a kérmhez:
12,5 dkg vaj,
12,5 cukor,
4 tojássárgája,
2 citrom,
a díszítéshez:
1 tojásfehérje,
2,5 dkg porcukor,
2 evőkanál citromlé,
3 dkg pisztáciabél,
16 dkg színes szórócukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliáscukorral. A tojásokat 4 evőkanál vízzel keverjük ki jól, majd adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt, a mandulát, a sütőport, és az egészet dolgozzuk össze alaposan. Előmelegített sütőben 45 percig süssük. A krémhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a tojássárgákat. Reszeljük bele a citromhéjat, és öntsük hozzá a citromok levét. Az edényt állítsuk forró vízbe, és a krémet keverjük jó habosra, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vágjuk három lapra. Két lapot kenjünk meg a citromkrémmel, és rakjuk össze. Végül a tojásfehérjéből a cukorral és 2 evőkanál citrom lével verjünk kemény habot. Vonjuk be a tortát, pisztáciával és színes szórócukorral díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése