Ads 468x60px

Pages

Zserbó szelet másképp

2082.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg élesztő,
2 dl tej,
60 dkg liszt,
30 dkg margarin,
6 tojás,
50 dkg cukor,
30 dkg darált dió,
20 dkg barackíz,
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk a langyos tejbe az élesztőt, kevés cukrot és lisztet, pár percnyi pihenés után ez lesz a kovász. Szórjuk a deszkára a lisztet, tegyük a közepébe a tojások sárgáját, a kovászt, a margarint, 20 dkg cukrot és dolgozzuk ki alaposan. Osszuk a tésztát 3 felé, vékonyra nyújtva, az első lapot rakjuk a tepsi aljára. Kenjük meg a töltelék felével: verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a maradék cukrot, a darált diót és a barackízt, és verjük tovább. Helyezzük rá a tészta kinyújtott második lapját, és ismét kenjük meg a töltelékkel. A harmadik lappal borítsuk be, kicsit szurkáljuk meg, és tojással kenjük meg. Mérsékelten meleg sütőben süssük világosra. Miután kihűlt, kenjük meg csokoládémázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése