Ads 468x60px

Pages

Kevert pogácsa

2084.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg zsír,
1 tojás,
késhegynyi só,
75 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
2 evőkanál tej,
2,5 dl tejföl,
2 kiskanál porcukor,
a tetejére: 1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a zsírt, az egész tojással, és a sóval, adjuk hozzá a tejben áztatott élesztőt, a tejfölt, a porcukrot és a lisztet. Gyúrjuk össze, dolgozzuk ki, hogy kemény legyen, majd tegyük lisztezett deszkára, és hagyjuk 2 óráig állni. Nyújtsuk másfél ujjnyi vastagra, szúrjuk ki közepes pogácsaszaggatóval, és hagyjuk kelni. Kenjük meg felvert tojással, és forró sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése