2073.
HOZZÁVALÓK:
16 dkg porcukor,
5 tojás,
1 citrom,
1/2 csomag vaníliáscukor,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
a krémhez:
1 csomag mogyorókrémpor,
4 dl tej,
12 dkg cukor,
12 dkg vaj,
durvára tört mogyoró.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra 1/2 órán keresztül a porcukrot a tojások sárgájával, a citrom levével, és a vaníliáscukorral. Ezután keverjük hozzá könnyedén a zsemlemorzsát, és a tojások keményre vert habját. Tortaformában, forró sütőben süssük. Kihűlés után vágjuk egy éles késsel ketté, és töltsük meg és vonjuk be a következő krémmel: állandó keverés mellett főzzük sűrűre a mogyorókrémport a tejjel, és kevergetés közben hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a cukrot a vajjal, és keverjük a kihűlt krémhez. A krémmel a torta oldalát is kenjük be, és villával díszítsük hullámosra. A torta tetejét szórjuk meg durvára tört mogyoróval.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése