2073.
HOZZÁVALÓK:
16 dkg porcukor,
5 tojás,
1 citrom,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
2-3 evőkanál
zsemlemorzsa,
a krémhez:
1 csomag
mogyorókrémpor,
4 dl tej,
12 dkg cukor,
12 dkg vaj,
durvára tört
mogyoró.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
habosra 1/2 órán keresztül a porcukrot a tojások sárgájával, a citrom levével,
és a vaníliáscukorral. Ezután keverjük hozzá könnyedén a zsemlemorzsát, és a
tojások keményre vert habját. Tortaformában, forró sütőben süssük. Kihűlés után
vágjuk egy éles késsel ketté, és töltsük meg és vonjuk be a következő krémmel: állandó
keverés mellett főzzük sűrűre a mogyorókrémport a tejjel, és kevergetés közben hagyjuk
kihűlni. Keverjük habosra a cukrot a vajjal, és keverjük a kihűlt krémhez. A
krémmel a torta oldalát is kenjük be, és villával díszítsük hullámosra. A torta
tetejét szórjuk meg durvára tört mogyoróval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése