2074.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
7,5 dkg cukor,
12,5 dkg margarin,
1 tojás,
csipetnyi só,
máktöltelék:
20 dkg darált mák,
2 dl tej,
8 dkg cukor,
6 dkg vaj,
4 dkg gríz,
1 tojás,
1 őszibarackbefőtt,
túrótöltelék:
10 dkg cukor,
2 tojás,
40 dkg túró,
1 dl tejföl,
3 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a cukorral, a margarinnal, a tojással és a sóval, majd a tésztát egy kikent tortaformába nyújtsuk ki úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük vele, majd tegyük rá a mák-tölteléket.
A máktöltelékhez főzzük fel a darált mákot a tejben a cukorral, a vajjal és a grízzel. Miután kihűlt, keverjük bele a tojást. Terítsük a tésztára, majd a felszeletelt őszibarackkal rakjuk ki.
Keverjük ki jól a cukrot a 2 tojássárgájával, a túróval, a tejföllel és a liszttel. Ezután keverjük bele a tojások habbá vert fehérjét, majd öntsük a barackra a túrótölteléket. Tűpróbával ellenőrizve közepes lángnál süssük készre.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése