2075.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
6 dkg cukor,
12 dkg
margarin,
1 tojás,
60 dkg szilva,
kockacukor,
a töltelékhez:
25 dkg túró,
3
tojássárgája,
10 dkg cukor,
1/2 kanál
fahéj,
1 dl tejföl,
2 tojásfehérje.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki
alaposan a lisztet, a cukrot, a margarint és a tojást, majd simítsuk a tésztát
egy kivajazott tortaformába úgy, hogy kb. 3 centis pereme legyen. Vágjuk félbe
szilvát, és a magok helyére tegyünk 1-1 kockacukrot. Keverjük ki a túrót a
tojássárgákkal, a cukorral és a tejföllel, adjuk hozzá a habbá vert fehérjét. Kenjük
a tölteléket a tésztára, és díszítsük a szilvákkal. 200 fokon kb. 40 percig süssük.
Fahéjjal szórjuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése