Ads 468x60px

Pages

Boros mazsolás lepény

2097.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás + 2 tojásfehérje,
10 dkg mazsola,
3 dl édes fehérbor,
6 dkg tisztított, hosszúkásra vágott mandula,
8 dkg porcukor,
2 zsemle,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csomag vaníliáscukor,
a tepsihez 2 dkg vaj és kevés liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk apróra a zsemléket, szórjuk rá a zsemlemorzsát és öntsük le a borral. Pár perc múlva forgassuk át, hogy a nedvesség mindenütt érje. Ezután keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a levével együtt a boros zsemlét, a mandulát, a megtisztított, megmosott mazsolát, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Simítsuk a tésztamasszát egy jól kivajazott és belisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon süssük meg. Tálalás előtt vágjuk fel tetszés szerinti alakzatra, és hintsük meg vaníliáscukorral ízesített porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése