2097.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás + 2
tojásfehérje,
10 dkg
mazsola,
3 dl édes
fehérbor,
6 dkg tisztított,
hosszúkásra vágott mandula,
8 dkg porcukor,
2 zsemle,
3 evőkanál
zsemlemorzsa,
1 csomag
vaníliáscukor,
a tepsihez 2
dkg vaj és kevés liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk apróra
a zsemléket, szórjuk rá a zsemlemorzsát és öntsük le a borral. Pár perc múlva
forgassuk át, hogy a nedvesség mindenütt érje. Ezután keverjük habosra a tojások
sárgáját a cukorral, adjuk hozzá a levével együtt a boros zsemlét, a mandulát,
a megtisztított, megmosott mazsolát, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből
vert kemény habot is. Simítsuk a tésztamasszát egy jól kivajazott és
belisztezett tepsibe, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lángon süssük meg.
Tálalás előtt vágjuk fel tetszés szerinti alakzatra, és hintsük meg vaníliáscukorral
ízesített porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése