Ads 468x60px

Pages

Nagydobosi sütőtöklepény

2093.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 dl finomliszt,
1 evőkanál porcukor,
20 dkg margarin,
1 tojássárgája,
csipetnyi só,
2 evőkanál víz,
a töltelékhez:
4 dl sütőtökpép,
2 dl barnacukor,
1 kiskanál méz 2 kiskanál vízzel elkeverve,
1 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál fahéj,
10 dkg mazsola,
1/2 dl mirelit ribizli,
2 evőkanál apróra vágott cukrozott narancshéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tésztához valókat, és tegyük 30 percre hűtőszekrénybe. Nyújtsuk ki a tészta 2/3 részét, és úgy béleljünk ki vele egy kerek sütőformát, hogy pereme is legyen. Keverjük simára a töltelékhez valókat, simítsuk a tésztával bélelt formába és takarjuk be a maradék, kerek tésztalappá nyújtott tésztával. A tetejét szurkáljuk meg, a visszamaradt tésztából formázzunk kis virágokat és ezzel díszítsük. Kenjük meg tojással, tegyük előmelegített sütőbe és 10 percig erős, majd takaréklánggal 30 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése