2093.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 dl
finomliszt,
1 evőkanál porcukor,
20 dkg
margarin,
1
tojássárgája,
csipetnyi só,
2 evőkanál
víz,
a töltelékhez:
4 dl
sütőtökpép,
2 dl barnacukor,
1 kiskanál méz
2 kiskanál vízzel elkeverve,
1 kiskanál
őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál
fahéj,
10 dkg
mazsola,
1/2 dl mirelit
ribizli,
2 evőkanál
apróra vágott cukrozott narancshéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze
a tésztához valókat, és tegyük 30 percre hűtőszekrénybe. Nyújtsuk ki a tészta
2/3 részét, és úgy béleljünk ki vele egy kerek sütőformát, hogy pereme is legyen.
Keverjük simára a töltelékhez valókat, simítsuk a tésztával bélelt formába és takarjuk
be a maradék, kerek tésztalappá nyújtott tésztával. A tetejét szurkáljuk meg, a
visszamaradt tésztából formázzunk kis virágokat és ezzel díszítsük. Kenjük meg
tojással, tegyük előmelegített sütőbe és 10 percig erős, majd takaréklánggal 30
percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése