2089.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg zsír,
20 dkg
porcukor,
1 tojás,
1 kis kanál
szódabikarbóna,
1 dl tej,
1 evőkanál
tejföl,
3 cl pálinka,
baracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk
össze a lisztet a vajjal és a zsírral, majd keverjük bele a porcukrot, a
tojást, a szódabikarbónát, a friss, langyos tejet, és a pálinkát úgy, hogy jól
nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki a tészta nagyobbik felét, és kenjük meg
vastagon a baracklekvárral. Amikor a tészta félig-meddig megsült, addigra formáljunk
a maradék tésztából vékony csíkokat, kenjük meg tojással és fektessük rácsnak a
lekvár tetejére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése