2089.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg zsír,
20 dkg porcukor,
1 tojás,
1 kis kanál szódabikarbóna,
1 dl tej,
1 evőkanál tejföl,
3 cl pálinka,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal és a zsírral, majd keverjük bele a porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát, a friss, langyos tejet, és a pálinkát úgy, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Nyújtsuk ki a tészta nagyobbik felét, és kenjük meg vastagon a baracklekvárral. Amikor a tészta félig-meddig megsült, addigra formáljunk a maradék tésztából vékony csíkokat, kenjük meg tojással és fektessük rácsnak a lekvár tetejére.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése