2087.
HOZZÁVALÓK:
a pudinghoz:
20 dkg fehér kenyér,
2 dl tej,
2 tojás,
6 dkg cukor,
3 evőkanál darált dió,
6 dkg vaj,
3 evőkanál mazsola,
1/2 citrom lereszelt héja,
csipetnyi só,
a forma kikenéshez margarin,
a szóráshoz zsemlemorzsa,
a kompóthoz:
1 kis üveg egresbefőtt,
1 kis üveg meggybefőtt,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük össze a kétféle befőttet, a levét - ízlés szerint - vaníliás cukorral ízesítjük. Vágjuk kockákra a kenyeret, és öntsük fel a tejjel. Keverjük habosra a vajat vagy a cukorral és a tojással. Adjuk hozzá a darált diót, a reszelt citromhéjat, és egy kevés sót. Keverjük a krémbe a beáztatott kenyeret, és a megmosott, meleg vízben áztatott, és lecsöpögtetett mazsolát. Öntsük a tésztát egy kikent, zsemlemorzsával meghintett jénai kuglófformába. Folpackkal fedjük le, és tegyük mikroba. 600 watton 8 percig süssük, majd 2 percig pihentessük. Borítsuk tálra borítjuk, és a kompóttal tálaljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése