2096.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
2 tojás,
1 evőkanál
porcukor,
5 dkg vaj,
1 dl folyékony
csipkebogyó lekvár,
1 evőkanál
zsemlemorzsa,
10 dkg darált
mák,
10 dkg
porcukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze
a csipkebogyó lekvárt a zsemlemorzsával, és pihentessük fél órán keresztül.
Közben gyúrjuk a lisztet, a tojást és a cukrot jó kemény tésztává, majd
vékonyra kinyújtva vágjuk 7 centis kockákra. Mindegyikre tegyünk 1-1 kis dió
nagyságú morzsás lekvárt, ezután hajtsuk boríték formára, és a széleit nyomkodjuk
le jól. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki és cukros mákkal megszórva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése