2096.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
2 tojás,
1 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj,
1 dl folyékony csipkebogyó lekvár,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
10 dkg darált mák,
10 dkg porcukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a csipkebogyó lekvárt a zsemlemorzsával, és pihentessük fél órán keresztül. Közben gyúrjuk a lisztet, a tojást és a cukrot jó kemény tésztává, majd vékonyra kinyújtva vágjuk 7 centis kockákra. Mindegyikre tegyünk 1-1 kis dió nagyságú morzsás lekvárt, ezután hajtsuk boríték formára, és a széleit nyomkodjuk le jól. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki és cukros mákkal megszórva kínáljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése