2098.
HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
1 teáskanál
vanília,
1 dl méz,
2 dl
kókuszreszelék,
2 tojás,
4 evőkanál
kukoricakeményítő,
1 evőkanál vaj
vagy étolaj,
1/2 teáskanál
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel
a tejből 3 decit. Keverjük össze a mézet, a sót és a kukoricakeményítőt, majd
adjuk hozzá a maradék hideg tejet. Keverjük lágy krémmé és öntsük a forró
tejbe. Állandó keverés közben, lassú tűzön főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Habarjuk össze a tojások sárgáját, jól keverjünk el benne 3 evőkanálnyit a forró
krémből, majd az egészet tegyük vissza a forró krémbe, és alaposan dolgozzuk
össze, hogy egynemű legyen. Most adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és folyamatos
kevergetés közben főzzük további 2 percig. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a
vajat és a vaníliát. Alaposan keverjük össze. Verjünk kemény habot a tojások
fehérjéből és dolgozzuk bele a meleg kókuszos krémbe. Ezt a krémet öntsük az
előkészített kókuszos szelet alapra, hintsük meg a tetejét kevés pörkölt
kókuszreszelékkel, dióval, vagy mandulával. Alaposan fagyasszuk le. Ha már jól
megfagyott, akkor szedjük le róla a tortaformát, szeleteljük fel, és hidegen
tálaljuk.
Kókuszos
szelet alap: 3 dl kókuszreszelék, 1 dl Graham kenyérmorzsa (vagy zsemlemorzsa),
2-4 teáskanál finom étolaj, hogy az egészet megnedvesítse annyira, hogy
teríthető (kenhető) legyen. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat és terítsük
el egy szétszedhető, kb. 24 cm-es tortaforma alján.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése