2094.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
a töltelékhez:
1 kg sárgabarack,
35 dkg vaj,
35 dkg túró,
18 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a vajjal, a porcukorral, és a tojásokkal. Formáljunk belőle 4 egyforma nagyságú korongot, és süssük meg. Keverjük habosra a szitán áttört túrót a vajjal, és a porcukorral. A sárgabarackokat mártsuk rövid időre forrásban lévő vízbe, így meg tudjuk hámozni, magozzuk ki, és 3/4 részét vágjuk apró kockára, majd keverjük bele a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött linzerlapokat töltsük meg a krémmel, tetejét díszítsük a megmaradt és szeletelt sárgabarackkal. Szeletelve tálaljuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése