2094.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg
porcukor,
2 tojás,
a töltelékhez:
1 kg
sárgabarack,
35 dkg vaj,
35 dkg túró,
18 dkg
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk
tésztát a lisztből a vajjal, a porcukorral, és a tojásokkal. Formáljunk belőle
4 egyforma nagyságú korongot, és süssük meg. Keverjük habosra a szitán áttört
túrót a vajjal, és a porcukorral. A sárgabarackokat mártsuk rövid időre
forrásban lévő vízbe, így meg tudjuk hámozni, magozzuk ki, és 3/4 részét vágjuk
apró kockára, majd keverjük bele a túrós vajkrémbe. A megsütött és kihűtött
linzerlapokat töltsük meg a krémmel, tetejét díszítsük a megmaradt és szeletelt
sárgabarackkal. Szeletelve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése