2141.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg
margarin,
7 dkg
porcukor,
1 tojás,
csipetnyi só,
zsemlemorzsa,
a töltelékhez:
1/2 kg cseresznye,
2 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg
margarin,
10 dkg darált
dió,
1 evőkanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk
tésztát a lisztből a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a sóval és kevés
vízzel. Egy óráig pihentessük. Nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy nagy
tortaformát úgy, hogy a felső peremére cifra csíkot nyomkodunk. Belsejét hintsük
meg kevés zsemlemorzsával, és rakjuk bele a nem kimagozott cseresznyét. Keverjük
ki a tojások sárgáját a cukorral, és a margarinnal, majd adjuk hozzá a darált
diót, a tojások kemény habbá vert fehérjét meg a lisztet, és öntsük a cseresznyére.
Forró sütőben tűpróbáig süssük. Ha a teteje idő előtt pirulni kezdene,
alufóliával lefedve süssük. A formában hagyjuk kihűlni, majd széleit késsel
meglazítva, húzzuk le róla a tortakarimát, és a tortalappal együtt csúsztassuk egy
tálra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése