Ads 468x60px

Pages

Dán cseresznyetorta

2141.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
1 tojás,
csipetnyi só,
zsemlemorzsa,
a töltelékhez:
1/2 kg cseresznye,
2 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg margarin,
10 dkg darált dió,
1 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a margarinnal, a porcukorral, a tojással, a sóval és kevés vízzel. Egy óráig pihentessük. Nyújtsuk ki és béleljünk ki vele egy nagy tortaformát úgy, hogy a felső peremére cifra csíkot nyomkodunk. Belsejét hintsük meg kevés zsemlemorzsával, és rakjuk bele a nem kimagozott cseresznyét. Keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral, és a margarinnal, majd adjuk hozzá a darált diót, a tojások kemény habbá vert fehérjét meg a lisztet, és öntsük a cseresznyére. Forró sütőben tűpróbáig süssük. Ha a teteje idő előtt pirulni kezdene, alufóliával lefedve süssük. A formában hagyjuk kihűlni, majd széleit késsel meglazítva, húzzuk le róla a tortakarimát, és a tortalappal együtt csúsztassuk egy tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése