Ads 468x60px

Pages

Mohrenkopf (Tiroli kuglóf)

2140.

HOZZÁVALÓK:
28 dkg margarin,
28 dkg porcukor,
14 dkg reszelt csokoládé,
14 dkg vagdalt mandula,
20 dkg liszt,
2 késhegynyi sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
8 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá. Keverjük ki krémesre a cukrot a margarinnal, a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal. Óvatosan adjuk hozzá a habot, majd forgassuk bele a lereszelt csokoládét és a mandulát is. Végül keverjük bele kanalanként óvatosan a sütőporral összekevert lisztet is. Kivajazott, esetleg mandulaforgáccsal meghintett kuglófformában 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süssük meg. Porcukorral hintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése