2140.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg
margarin,
28 dkg porcukor,
14 dkg reszelt
csokoládé,
14 dkg vagdalt
mandula,
20 dkg liszt,
2 késhegynyi
sütőpor,
1 csomag
vaníliás cukor,
8 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojásfehérjéket
egy csipetnyi sóval kemény habbá. Keverjük ki krémesre a cukrot a margarinnal,
a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal. Óvatosan adjuk hozzá a habot, majd
forgassuk bele a lereszelt csokoládét és a mandulát is. Végül keverjük bele kanalanként
óvatosan a sütőporral összekevert lisztet is. Kivajazott, esetleg
mandulaforgáccsal meghintett kuglófformában 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt
süssük meg. Porcukorral hintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése