2136.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
4 tojás.
2 evőkanál tejföl,
3 evőkanál kakaó,
1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez:
25 dkg margarin,
25 dkg búzadara,
25 dkg porcukor,
1 keserűmandula-aroma,
a csokimázhoz:
5 dkg vaj,
6 evőkanál porcukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük habosra a porcukrot, a margarint és a tojássárgákat, majd adjuk hozzá a tejfölt és a kakaót. Keverjük ki alaposan, és szórjuk bele a liszttel elkevert sütőport. Keverjük össze, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A töltelékhez olvasszuk fel a margarint a porcukorral, és amikor már folyós lett, keverjük bele a búzadarát. A masszát kislángon állandóan kevergetve hevítsük forrásig, de forralni nem szabad. Fedő alatt főzzük, többször kevergessük, majd amikor a dara megduzzadt, adjuk hozzá az aromát. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni. A csokimázhoz keverjük össze a porcukrot és a kakaót, öntsük hozzá a vizet, és hevítsük forrásig. Kevergetve forraljuk össze. Vegyük le a tűzről, és ahogy hűlni kezd, keverjük bele a vajat. Kenjük rá a tészta tetejére a tölteléket, majd kenjük meg a csokimázzal. Tálalás előtt tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése