2136.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg
margarin,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
4 tojás.
2 evőkanál
tejföl,
3 evőkanál
kakaó,
1 mokkáskanál
sütőpor,
a krémhez:
25 dkg
margarin,
25 dkg búzadara,
25 dkg
porcukor,
1
keserűmandula-aroma,
a csokimázhoz:
5 dkg vaj,
6 evőkanál
porcukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál
kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához keverjük
habosra a porcukrot, a margarint és a tojássárgákat, majd adjuk hozzá a tejfölt
és a kakaót. Keverjük ki alaposan, és szórjuk bele a liszttel elkevert
sütőport. Keverjük össze, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Közepes hőmérsékletű sütőben süssük meg. A töltelékhez olvasszuk fel a
margarint a porcukorral, és amikor már folyós lett, keverjük bele a búzadarát.
A masszát kislángon állandóan kevergetve hevítsük forrásig, de forralni nem
szabad. Fedő alatt főzzük, többször kevergessük, majd amikor a dara megduzzadt,
adjuk hozzá az aromát. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni. A csokimázhoz keverjük
össze a porcukrot és a kakaót, öntsük hozzá a vizet, és hevítsük forrásig. Kevergetve
forraljuk össze. Vegyük le a tűzről, és ahogy hűlni kezd, keverjük bele a
vajat. Kenjük rá a tészta tetejére a tölteléket, majd kenjük meg a csokimázzal.
Tálalás előtt tegyük 1-2 órára hűtőszekrénybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése