2134.
HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
5 dkg búzadara,
2 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál cukor,
25 dkg tetszés szerinti gyümölcs,
4 evőkanál szörp a gyümölcsnek megfelelő ízben,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet, majd a sóval ízesítve szórjuk bele a búzadarát, és főzzük sűrűre. Közben folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha már sűrű, keverjük bele a cukrot és a vajat. A tűzről lehúzva hagyjuk langyosra hűlni, majd forgassuk bele a kimagozott, feldarabolt gyümölcsöket. Négy kehelypoharat töltsünk meg a gyümölcsös darával, a tetejére is tegyünk néhány szem gyümölcsöt, majd a szörppel locsoljuk le. Tegyük hűtőszekrénybe.


Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése