2175.
Rákóczi János receptje alapján

HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
12 dkg darált dió,
5 tojás,
4 dkg finom morzsa,
1 evőkanál finomra darált kávé,
vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
5 dkg cukrot habosra keverünk a tojássárgájával, vaníliával ízesítjük. A tojásfehérjét 4 dkg cukorral kemény habbá verjük, és könnyedén hozzákeverjük a morzsával összekevert kávéval, dióval együtt. Kikent, lisztezett tortaformában mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: 20 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg cukorral. Két tojássárgáját egy evőkanál liszttel, 1 dl erős feketekávéval simára keverünk, felforraljuk, és többszöri keverés mellett kihűtjük. Hozzáadjuk a vajhoz, amellyel még jó habosra kikeverjük, és rummal vagy kávélikőrrel ízesítjük. A kihűlt tortát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, tetejét, oldalát is vékonyan bekenjük. Csokoládédarával vagy apró kockára vágott ostyával beszórjuk, és jól kifagyasztjuk.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése