Ads 468x60px

Pages

Majomcsemege

 2606.

HOZZÁVALÓK:
6 dl apró (mályva) cukor drazsé,
1 dl méz,
2/3 dl vaj vagy margarin,
1/2 dl földimogyoró krém,
2 teáskanál vanília,
1/4 teáskanál só,
4 dl előfőzött hántolt zab,
8 dl ropogós rizspehely,
1 dl kókuszreszelék,
1/2 dl durvára darált földimogyoró.

 ELKÉSZÍTÉS:
Egy közepes nagyságú serpenyőben keverjük össze a cukordrazsét, a mézet, a vajat, a mogyorókrémet, a vaníliát és a sót. Állandó keverés közben, lassú tűzön olvasszuk fel a keveréket. Egy kb. 30 x 25 x 5 cm-es tepsiben keverjük össze a zabot, a rizspelyhet, a kókuszreszeléket és a földimogyorót. A megolvasztott mézes keveréket öntsük a száraz hozzávalókra, és addig kavargassuk, míg az olvadt massza jól be nem vonja a száraz keveréket, majd egyenletesen osszuk el az egészet a tepsi alján. Várjuk meg, míg langyosra hűl, majd szeleteljük fel 24 vékony csíkra. Teljes kihűlés után két tucat ropogós, de nem csontkemény rudacskánk lesz. Pléhdobozban sokáig eláll.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése