2621.
HOZZÁVALÓK:
1 l nagyon sűrű tejföl,
1 teáskanál rum,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
ELKÉSZÍTÉS:
A tejfölbe keverjük bele az összes hozzávalót, majd öntsük a masszát egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba és akasszuk egy szögre. Tegyünk alá egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen 4-5 napig hagyjuk lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ezután a zacskóból kivéve gyúrjuk át alaposan, és tömjük tetszés szerinti formába. A tetejére tegyünk nehezéket, és egy hétig érleljük. Hűtőszekrényben tároljuk.
1 l nagyon sűrű tejföl,
1 teáskanál rum,
1 púpozott teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
ELKÉSZÍTÉS:
A tejfölbe keverjük bele az összes hozzávalót, majd öntsük a masszát egy vasalóval fertőtlenített, tiszta, ritka szövésű vászonzacskóba és akasszuk egy szögre. Tegyünk alá egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen 4-5 napig hagyjuk lógni, ez alatt az idő alatt az összes savó kicsurog belőle. Ezután a zacskóból kivéve gyúrjuk át alaposan, és tömjük tetszés szerinti formába. A tetejére tegyünk nehezéket, és egy hétig érleljük. Hűtőszekrényben tároljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése