2655.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
25 dkg cukor,
20 dkg vaj,
3 dkg durvára vágott mogyoró,
1 kg alma,
1 citrom leve és lereszelt héja,
1,5 dl tejszín,
1 csapott evőkanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A grillázshoz kb. 5 dkg cukrot karamellizáljunk. Forgassuk bele a mogyorót, és öntsük olajjal megkent kistányérra. A vajat olvasszuk fel. A lisztet keverjük el a sütőporral és 15 dkg cukorral. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a langyosra hűlt vajat, majd robotgéppel dolgozzuk össze. A morzsalékos tészta kétharmadát nyomkodjuk margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába. A grillázst tördeljük darabokra, és kétharmadát keverjük a maradék tésztamasszához. A tisztított, feldarabolt almát keverjük össze a maradék cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Halmozzuk a tortaformába, majd morzsoljuk a tetejére a grillázsos tésztát. Előmelegített sütőben, 3-as fokozaton kb. 45 percig süssük. A kihűlt tortára nyomjunk 12 rózsát a felvert tejszínből, és hintsük meg grillázsdarabkákkal.
35 dkg liszt,
25 dkg cukor,
20 dkg vaj,
3 dkg durvára vágott mogyoró,
1 kg alma,
1 citrom leve és lereszelt héja,
1,5 dl tejszín,
1 csapott evőkanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor.
A grillázshoz kb. 5 dkg cukrot karamellizáljunk. Forgassuk bele a mogyorót, és öntsük olajjal megkent kistányérra. A vajat olvasszuk fel. A lisztet keverjük el a sütőporral és 15 dkg cukorral. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a langyosra hűlt vajat, majd robotgéppel dolgozzuk össze. A morzsalékos tészta kétharmadát nyomkodjuk margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába. A grillázst tördeljük darabokra, és kétharmadát keverjük a maradék tésztamasszához. A tisztított, feldarabolt almát keverjük össze a maradék cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Halmozzuk a tortaformába, majd morzsoljuk a tetejére a grillázsos tésztát. Előmelegített sütőben, 3-as fokozaton kb. 45 percig süssük. A kihűlt tortára nyomjunk 12 rózsát a felvert tejszínből, és hintsük meg grillázsdarabkákkal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése