2657.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
1/2 kg méz,
30 dkg cukor,
2 evőkanál baracklekvár,
4 tojássárgája,
2 dkg szalalkáli,
1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva),
20 dkg margarin,
mézeskalács-fűszerkeverék,
vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd tegyük 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra. Szaggassuk ki a különböző formákat, majd forró, 200 fokos sütőben süssük 8-10 percig. Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.
1 kg liszt,
1/2 kg méz,
30 dkg cukor,
2 evőkanál baracklekvár,
4 tojássárgája,
2 dkg szalalkáli,
1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva),
20 dkg margarin,
mézeskalács-fűszerkeverék,
vagy ízlés szerint őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd tegyük 2-3 napra hűtőbe. Sütés előtt nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagságúra. Szaggassuk ki a különböző formákat, majd forró, 200 fokos sütőben süssük 8-10 percig. Már rögtön sütés után puha és fogyasztható, pléhdobozban pedig nagyon hosszú ideig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése