Ads 468x60px

Pages

Kávétorta

 2654.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
17,5 dkg vaj,
10-10 dkg cukor, étcsokoládé és liszt,
5 tojás,
2 evőkanál eperlekvár,
7 dkg őrölt mandula,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
25 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
1 narancs reszelt héja,
4 teáskanál instant kávé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, apránként adjuk hozzá a tojások sárgáját, és szintén keverjük habosra. Tegyünk bele 2 evőkanál eperlekvárt. A csokoládét forró vízfürdőben olvasszuk fel, és keverjük a krémhez. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát is keverjük bele. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan forgassuk a masszába, és öntsük kipattintható tortaformába. Nem túl meleg sütőben kb. 50 perc alatt süssük meg. A krémhez keverjük a vajat habosra a porcukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, a reszelt narancshéjat és a kávéport. A tortát vágjuk négy lapra, a lapokat töltsük meg a krémmel, majd rakjuk egymásra. A tetejét és az oldalát is kenjük be a krémmel, a maradékkal pedig díszítsük a torta tetejét. Csokidarabkákkal is megszórhatjuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése