Ads 468x60px

Pages

Háromféle édesség

 2662.

HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg porcukor,
25 dkg zsír,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
1/2 kg darált mák,
vaníliáscukor,
tej,
baracklekvár,
20 dkg darált dió.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, azután gyúrjuk össze a porcukorral, a zsírral, az egész tojásokkal, a tojássárgájával és a vaníliáscukorral. A tészta felével béleljünk ki egy nagyobb kivajazott tortaformát, majd töltsük me háromféle töltelékkel:
1) a darált mákból vaníliáscukorral édesített tejjel készített sűrű töltelékkel
2) baracklekvárral
3) a darált dióból vaníliáscukrozott tejjel főtt töltelékkel.
Minden töltelékréteget fedjünk be egy-egy tésztaréteggel. Közepes tűznél süssük át alaposan. Dísztálra kiborítva tálaljuk és vaníliás szórócukorral hintsük meg bőven.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése