Ads 468x60px

Pages

Nyuszitorta

 2658.

HOZZÁVALÓK:
2 kerek piskóta tortalap,
3 csomag epres pudingpor,
1,5 l tej,
10 evőkanál cukor,
1 teáskanál zselatin,
1-1 rúd fehér és barna marcipán,
kókuszreszelék.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A pudingporhoz apránként keverjük hozzá a tejet és a cukrot, majd folytonos keverés mellett forraljuk fel, közben pedig szórjuk bele a zselatint. A 2 tortaformába tett tortalapokra egyenletesen terítsük el a pudingot, és kihűlés után tegyük hűtőbe megdermedni. Ezután vegyük ki a formából a tortákat, az egyiket hagyjuk egészben, az lesz a nyuszi feje. A másikat egy tortaforma segítségével vágjuk három részbe úgy, hogy a harmadához illesztjük a tortakarikát, és késsel körbe vágjuk. Fülszerű ovális, kissé hegyes alakzatot kapunk. A műveletet a tortalap másik oldalán ismételjük meg. A középen megmaradó rész lesz a nyuszi nyakkendője. Az alakzatokat egy nagy tálcán a illesszük a helyükre, a fej köré. A marcipánt gyúrjuk át, nyújtsuk ki, és késsel formázzuk meg a füleket; szemeket, és a fogakat fehérből, a pofiját, bajszát barnából. A maradékból pöttyözzük be a nyakkendőjét.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése