Ads 468x60px

Pages

Brémai tuskó

 2851.

Dr. Oetker receptkönyv 1910 körül

HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
7 dkg cukor,
késhegynyi só,
1/4 l tej,
fél citrom,
50 dkg liszt,
1,5 csomag sütőpor,
5 dkg apró szőlő,
15 dkg mazsola,
3 dkg mandula,
2 dkg citronát (kandírozott citromhéj).



 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a sót, a tejet, a citromhéjat, apródonként a sütőporral kevert lisztet, végül az apró szőlőt, a mazsolát, a mandulát és a citronátot. Gyúródeszkán dolgozzuk ki úgy, hogy a kézhez ne tapadjon, majd nyújtsuk ki kétujjnyi vastagságú sávra. Nyomjuk a közepébe a nyújtófát, hogy a szélei vastagabbak legyenek, a két oldalát csapjuk úgy egymásra, hogy a szélei összeérjenek. Azután a tuskót hajtsuk meg kifli formára, pár helyen metsszük be késsel, és mérsékelt hő mellett 1 óráig süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése