Ads 468x60px

Pages

Holland citromtorta

 2847.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
10 dkg vaj,
8 dkg cukor,
3 tojássárgája,
1 evőkanál vaníliáscukor,
só,
a töltelékhez:
3 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
2 citrom leve,
1 citrom lereszelt héja,
15 dkg vaj,
10 dkg mandula.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet szitáljuk egy tálba. Keverjük össze a sóval, a cukorral, a tojások sárgájával és a vajjal. Alaposan dolgozzuk össze, és 30 percre tegyük hidegre. Nyújtsuk kb. 25 cm átmérőjűvé és béleljünk ki vele egy tortaformát.  A töltelékhez a mandulát vágjuk apróra, és a vajat olvasszuk fel. A cukrot a tojással verjük fel és adjuk hozzá a citromlét, a reszelt citromhéjat, a vajat és a mandulát. Jól keverjük össze és öntsük a tortára. Süssük 25-35 perc alatt szép barnára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése