Ads 468x60px

Pages

Forraltboros háromszögek

 2859.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
3 dl vörösbor,
1 csomag forraltbor-fűszer (fahéj, szegfűszeg, citromhéj),
15 dkg reszelt csokoládé,
a mázhoz:
25 dkg porcukor,
a sütemény meghintéséhez:
8 dkg darabolt mandula,
1 evőkanál reszelt étcsokoládé.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint, a cukrot és a vaníliáscukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és az egészet keverjük habosra. A sütőport keverjük a lisztbe, szitáljuk bele a tojásos margarinos masszába, és dolgozzuk össze alaposan. A vörösbort a fűszerekkel együtt forrósítsuk fel, és kb. 4 centilitert a csokoládéval együtt keverjünk a tésztához. Egy lapos tepsit béleljünk ki a sütőpapírral, öntsük bele, majd simítsuk el a tésztát. Előmelegített sütőben 175° fokon 25-30 percig süssük. A maradék forralt borban oldjuk fel a porcukrot, és öntsük a kihűlt süteményre. Pirítsuk meg a mandulát, és a reszelt csokoládéval együtt hintsük meg vele a sütemény.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése