Ads 468x60px

Pages

Mogyorókrém torta

 2855.

HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
14 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg pörkölt mogyoró,
a töltelékhez:
1 csomag mogyorókrém,
3 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1/2 l tej,
csokimáz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük fél óráig a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá az őrölt pörkölt mogyorót és 3 tojásfehérjének keményre vert habját. Tortasütőben három részben süssük. A lapokat a következő töltelékkel töltsük meg: keverjük el a mogyorókrémet a liszttel, a cukorral és a hideg tejjel, azután szabad lángon állandó keverés mellett főzzük egész sűrűre. A krémet a tűzről levéve, keverjük össze a megmaradt 2 tojásfehérjéből vert habbal. A megtöltött tortát cukros csokoládémázzal vonjuk be, és tetejére pörkölt mogyoróból rakjunk díszt.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése