Ads 468x60px

Pages

Túrós -meggyes torta

 2858.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
5 dkg margarin,
6 tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
22,5 dkg liszt,
késhegynyi sütőpor,
a töltelékhez:
8 lap zselatin,
75 dkg meggy,
30 dkg sovány túró,
3 evőkanál porcukor,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
3 evőkanál citromlé,
5 dl habtejszín,
5 dkg darabolt mandula.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk meg a margarint és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral keverjük habosra, sűrűre, majd adjuk hozzá a margarint. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és öntsük a krémre. A sütőporral elvegyített lisztet szitáljuk rá, és egészen óvatosan keverjük össze. A nyitható tortasütő forma aljára tegyünk sütőpapírt, töltsük bele a piskótamasszát és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig süssük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd vágjuk 3 lapra. Áztassuk be a zselatint. Mossuk meg a meggyet (12 szemet tegyünk félre), és magozzuk ki. A túrót keverjük össze a porcukorral, a citromhéjjal és a citromlével. A zselatint kissé lecsöpögtetve lassú tűzön oldjuk fel, majd keverjük a túróba. Verjük fel a tejszínt, és ezt is adjuk a masszához. A túrókrémből kb. 1/3-ad mennyiséget tegyünk félre, a többibe keverjük bele a meggyet. 2 tortalapot kenjünk meg a meggyes krémmel, és helyezzük egymásra őket. Ezután a harmadik lapot is tegyük rá, simítsuk rá a félretett túrókrémet, villával rajzolunk rá hullámokat, és díszítsük meggyszemekkel. Pirítsuk meg a mandulát, hagyjuk kihűlni, és szórjuk a torta oldalára.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése