2849.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg mák,
4 tojás,
só,
6,5 dkg vaj,
10 dkg cukor,
5 dkg liszt,
csipetnyi sütőpor,
70 dkg körte,
1 citrom,
3 dl rosé,
zselé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal és 6,5 dkg cukorral, adjuk hozzá a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a tojások habbá vert fehérjét. 26 cm-es szögletes sütőformában, 175 fokon 15-20 percig süssük. Közben a körtét főzzük meg a cukor maradékával és a borral. Hűtsük le, és tegyük a tésztára. A leszűrt körtelét (kb. 2,5 dl) a zselével főzzük fel, és öntsük a körtére.
10 dkg mák,
4 tojás,
só,
6,5 dkg vaj,
10 dkg cukor,
5 dkg liszt,
csipetnyi sütőpor,
70 dkg körte,
1 citrom,
3 dl rosé,
zselé.
Keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal és 6,5 dkg cukorral, adjuk hozzá a darált mákot, a lisztet, a sütőport és a tojások habbá vert fehérjét. 26 cm-es szögletes sütőformában, 175 fokon 15-20 percig süssük. Közben a körtét főzzük meg a cukor maradékával és a borral. Hűtsük le, és tegyük a tésztára. A leszűrt körtelét (kb. 2,5 dl) a zselével főzzük fel, és öntsük a körtére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése