2863.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cukor,
4 dl tejszín,
2 dl tej,
1 vaníliarúd,
alufólia,
a kenéshez olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot a tejszínnel és a tejjel együtt öntsük egy lábosba. A vaníliarudat hosszában hasítsuk fel, a belét kaparjuk ki, majd tegyük lábosba. Alacsony hőfokon időnként megkeverve addig főzzük (40-45 perc), amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz. Ekkor a vaníliarudat vegyük ki. Az alufóliát többször összehajtva készítsünk erős sínt és a tepsiben kb. 20x20 cm-es részt kerítsünk el. A fóliát és a tepsit olajjal jól kenjük meg. Kb. 1,5 cm-es vastagságban töltsük bele a karamellamasszát, simítsuk el, majd hagyjuk hűlni. Még langyosan, éles késsel vágjuk 2x2 cm-es kockákra, és a tepsiben teljesen hűtsük ki. Csomagoljuk díszdobozba vagy egyenként celofánpapírba.
50 dkg cukor,
4 dl tejszín,
2 dl tej,
1 vaníliarúd,
alufólia,
a kenéshez olaj.
A cukrot a tejszínnel és a tejjel együtt öntsük egy lábosba. A vaníliarudat hosszában hasítsuk fel, a belét kaparjuk ki, majd tegyük lábosba. Alacsony hőfokon időnként megkeverve addig főzzük (40-45 perc), amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz. Ekkor a vaníliarudat vegyük ki. Az alufóliát többször összehajtva készítsünk erős sínt és a tepsiben kb. 20x20 cm-es részt kerítsünk el. A fóliát és a tepsit olajjal jól kenjük meg. Kb. 1,5 cm-es vastagságban töltsük bele a karamellamasszát, simítsuk el, majd hagyjuk hűlni. Még langyosan, éles késsel vágjuk 2x2 cm-es kockákra, és a tepsiben teljesen hűtsük ki. Csomagoljuk díszdobozba vagy egyenként celofánpapírba.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése