Ads 468x60px

Pages

Csokis-mandulás szelet

 2860.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12 dkg margarin,
15 dkg cukor,
4 tojás,
12,5 dkg étcsokoládé,
5 dkg darált mandula,
3 dkg liszt,
csipetnyi só,
margarin a tepsi kikenéséhez,
a mázhoz:
12,5 dkg kajszibarack lekvár,
2 evőkanál reszelt étcsokoládé,
1 evőkanál porcukor a sütemény meghintéséhez.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint, a cukrot és a sót habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, és az egészet keverjük habosra. A csokoládét törjük darabokra, forró vízgőz felett olvasszuk meg és keverjük bele a tojásos margarinmasszába. Keverjük össze a lisztet és a mandulát, szórjuk bele a masszába, és az egészet dolgozzuk össze. Verjük fel a tojásfehérjét, és óvatosan adjuk hozzá. A tésztát kenjük a margarinnal megkent sütőlemezre, és előmelegített sütőben 225 fokon 10-15 percig süssük. Miután kihűlt, a süteményt vágjuk 3 egyforma csíkra, mindegyiket kenjük meg baracklekvárral, majd helyezzük egymásra őket. Szórjuk meg reszelt csokoládéval és porcukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése