Ads 468x60px

Pages

Túrós-gombás spenótrétes

 2861.

HOZZÁVALÓK:
1 kg spenót,
30 dkg tehéntúró,
1 tojás,
1 tojássárgája,
10 dkg csiperkegomba,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
őrölt szerecsendió,
zsemlemorzsa,
mélyhűtött leveles tészta,
5 dkg reszelt sajt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a spenótot, gondosan mossuk meg, csepegtessük le és csak annyi vízzel, amennyi a leveleken marad + egy kevés sóval fedő alatt pároljuk meg. Nyomkodjuk ki alaposan, vágjuk össze és tegyük egy mélyebb tálba. Adjuk hozzá a túrót, az egész tojást, a reszelt sajtot, az elkapart fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, csipetnyi őrölt szerecsendiót. Ezt keverjük ki simára-habosra majd végül tegyük bele a megtisztított, megmosott, szárazra törölt és vékony szeletekre vágott gombát. Nyújtsuk ki a felengedett leveles tésztát egy nagyobb, meglisztezett konyharuhán vékonyra, szórjuk meg zsemlemorzsával, egyenletesen simítsuk rá a spenótkrémet, ismét szórjuk meg, hogy ne folyjon ki a töltelék. Tegyük tepsibe, a tetejét szurkáljuk meg villával, kenjük meg tojássárgával és előmelegített, forró sütőben 200 fokon süssük pirosra. Kb. 30-40 perc a sütési ideje. Hagyjuk langyosra kihűlni, csak azután szeleteljük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése