Ads 468x60px

Pages

Verebélyi diós sütemény

 2873.

HOZZÁVALÓK:
1 dl tejszín,
3 evőkanál + 15 dkg cukor,
5 tojás,
15 dkg durvára vágott dió,
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a tejszínt 3 evőkanál cukorral és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Közben keverjük habosra a tojások sárgáját 15 deka cukorral, öntsük hozzá a langyos tejszínt, keverjük közé a durvára vágott dió felét, a tojások kemény habbá vert fehérjét, végül a maradék diót és a zsemlemorzsát. Öntsük alaposan kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformába, és forró sütőbe tolva, először teljes felsőlángon, majd takarék alsó lángon süssük szúráspróbáig (kb. 30 percig). A formából borítsuk még melegen lisztezett deszkára, és csak akkor szeleteljük fel, miután kihűlt. Leönthetjük csokoládémázzal, vagy bevonhatjuk tejszínhabbal, de ön-magában is nagyon finom sütemény.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése