Ads 468x60px

Pages

Árpapehely sütemény

1293.
dr. Okolicsányi Jánosné receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg árpapehely,
2 dl tej,
15 dkg porcukor,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
kevés reszelt citromhéj,
kevés fahéj,
10 dkg margarin,
2 nagyobb jonatán alma,
2 evőkanál baracklekvár,
4 evőkanál liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Forrázzuk le fél liter vízzel az árpapelyhet, és hagyjuk állni 15-20 percig. Ha maradt rajta víz, akkor azt öntsük le róla. Még melegen keverjük hozzá a margarint, a cukrot, a fahéjat, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a baracklekvárt, a megtisztított és apróra vágott almákat, a tojások sárgáját, a lisztet, és a sütőport. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és keverjük simára. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojások felvert habját. Kenjünk ki margarinnal egy kisebb tepsit, hintsük meg liszttel, öntsük bele a tésztát, és egy fakanállal simítsuk el egyenletesen. Kb. 25-30 percig süssük. Vaníliás, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése