1289.
HOZZÁVALÓK:
2 dl tej,
3 dkg élesztő,
10 dkg porcukor,
50 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg vaj,
25 dkg rebarbaraszár,
10 dkg cukor,
10 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt langyos, 2 dkg porcukorral édesített tejben. Dolgozzuk el alaposan a lisztet a tojással, a vajjal, a maradék porcukorral, és a felfuttatott élesztővel, majd gyúrjuk lágy tésztává. Meleg helyen, letakarva kelesszük meg. Miután megkelt, a tésztát nyújtsuk ki tepsi méretű lappá. Vágjuk a megtisztított rebarbarát 1 cm vastag szeletekre, majd szórjuk rá a cukrot, és keverjük el a mazsolával. Simítsuk a tésztára a rebarbarás tölteléket, és tekerjük fel. Vágjuk a tekercseket ujjnyi vastag szeletekre, és helyezzük a csigákat a sütőpapírral fedett sütőlapra. Tegyük az előmelegített sütőbe, és közepes tűzön kb. 25 perc alatt süssük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése