1287.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
35 dkg Pannónia sajt,
25 dkg vaj,
6 evőkanál tejföl,
a töltelékh ez:
10 dkg vaj,
15 dkg Pannónia sajt,
3 evőkanál tejföl,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a
lereszelt sajtot, a vajat, és a tejfölt. Pih entessük
a tésztát 1,5 órát, majd nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra. Szurkáljuk ki 3 cm
átmérőjű pogácsaszaggatóval, és süssük ki világossárgára. A töltelékh ez
keverjük ki a vajat a lereszelt sajttal, miközben adjuk bele a tejfölt, és
ízlés szerint a sót. Miután a keksz kih űlt
ezzel a töltelékkel töltsük meg vastagon a kekszlapokat kettesével, és tálalás
előtt 10 perccel tegyük vissza a meleg sütőbe. Melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése