Ads 468x60px

Pages

Francia sajtos keksz

1287.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
35 dkg Pannónia sajt,
25 dkg vaj,
6 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
10 dkg vaj,
15 dkg Pannónia sajt,
3 evőkanál tejföl,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a lereszelt sajtot, a vajat, és a tejfölt. Pihentessük a tésztát 1,5 órát, majd nyújtsuk ki 1/2 cm vastagságúra. Szurkáljuk ki 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és süssük ki világossárgára. A töltelékhez keverjük ki a vajat a lereszelt sajttal, miközben adjuk bele a tejfölt, és ízlés szerint a sót. Miután a keksz kihűlt ezzel a töltelékkel töltsük meg vastagon a kekszlapokat kettesével, és tálalás előtt 10 perccel tegyük vissza a meleg sütőbe. Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése