1290.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
15 dkg porcukor,
10 dkg pudingpor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg grízes liszt,
a krémhez:
10 dkg pudingpor,
2 dl tej,
12 dkg porcukor,
10 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, és az ízlés szerint választott ízű pudingporral, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és a keményre vert tojáshabot. Öntsük vajjal kikent, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süssük ki. Miután kihűlt, vágjuk a tortát lapjában ketté, és kenjük meg lekvárral, majd a krémmel. Ezután a torta tetejét, és oldalát is vonjuk be a krémmel, és díszítsük tejszínhabbal. A krém elkészítéséhez keverjük el a tejben a pudingport, és állandó kevergetés közben főzzük sűrű krémmé. Miután kihűlt, adjuk hozzá a porcukorral habosra kikevert vajat.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése