1285.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
25 dkg liszt,
4 tojás,
a csokoládékrémh ez:
15 dkg csokoládé.
3 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel forrni a vajat 1,5 dl
vízzel. Amikor elkezd forrni, keverjük bele a lisztet. Vegyük le a tűzről és
adjuk h ozzá a tojásokat egyenként, mindig
alaposan elkeverve. A tésztából h elyezzünk 10
cm h osszú, és ujjnyi vastagságú pálcikákat egy
kevéssé megvajazott, és belisztezett sütőlemezre egy nyomózsák segítségével.
Melegen sütőben süssük ki. Miután kih űltek a
pálcikák, kenjük be a felső részüket csokoládémázzal, és h űvös
h elyen szárítsuk meg őket. Ezután az oldalukon
h osszában vágjuk fel őket, és töltsük meg a
csokoládémázzal. A máz elkészítéséh ez
olvasszuk fel a csokoládét kevés vízben, majd miután kih űlt,
keverjük h ozzá óvatosan a cukrozott, felvert
tejszínt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése