1285.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
25 dkg liszt,
4 tojás,
a csokoládékrémhez:
15 dkg csokoládé.
3 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel forrni a vajat 1,5 dl vízzel. Amikor elkezd forrni, keverjük bele a lisztet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojásokat egyenként, mindig alaposan elkeverve. A tésztából helyezzünk 10 cm hosszú, és ujjnyi vastagságú pálcikákat egy kevéssé megvajazott, és belisztezett sütőlemezre egy nyomózsák segítségével. Melegen sütőben süssük ki. Miután kihűltek a pálcikák, kenjük be a felső részüket csokoládémázzal, és hűvös helyen szárítsuk meg őket. Ezután az oldalukon hosszában vágjuk fel őket, és töltsük meg a csokoládémázzal. A máz elkészítéséhez olvasszuk fel a csokoládét kevés vízben, majd miután kihűlt, keverjük hozzá óvatosan a cukrozott, felvert tejszínt.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése