1292.

HOZZÁVALÓK:
1 dl méz,
2 tojás,
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj, szegfűszeg,
befőtt,
déli gyümölcsök (narancs, citrom, mazsola, füge, datolya),
darabos dió,
cukorszirup.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a folyékony mézet az egész tojásokkal, majd gyúrjuk össze a liszttel, a porcukorral, a szódabikarbónával, az ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal és fűszerekkel. Adjunk hozzá a kedvenc befőttünkből és a szintén ízlés szerint választott gyümölcsökből. Végül gyúrjuk bele a darabos diót is. Sűrű tésztát kapunk, melyet nyújtás nélkül, egyben tegyünk a zsírozott, kilisztezett tepsibe. Sütés közben ki fogja tölteni a formát. Még forrón, a tepsiben, ecseteljük be sűrű cukorsziruppal, ettől lesz fényes a teteje. Miután kihűlt, és megszáradt, szeleteljük fel, de mindig csak annyit, amennyit feltálalunk. Így nem fog kiszáradni, és ebben formában sokáig eláll.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése