1292.
HOZZÁVALÓK:
1 dl méz,
2 tojás,
30 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
reszelt citromh éj,
őrölt fah éj,
szegfűszeg,
befőtt,
déli gyümölcsök (narancs, citrom,
mazsola, füge, datolya),
darabos dió,
cukorszirup.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a folyékony mézet az
egész tojásokkal, majd gyúrjuk össze a liszttel, a porcukorral, a
szódabikarbónával, az ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromh éjjal
és fűszerekkel. Adjunk h ozzá a kedvenc
befőttünkből és a szintén ízlés szerint választott gyümölcsökből. Végül gyúrjuk
bele a darabos diót is. Sűrű tésztát kapunk, melyet nyújtás nélkül, egyben
tegyünk a zsírozott, kilisztezett tepsibe. Sütés közben ki fogja tölteni a
formát. Még forrón, a tepsiben, ecseteljük be sűrű cukorsziruppal, ettől lesz fényes
a teteje. Miután kih űlt, és megszáradt,
szeleteljük fel, de mindig csak annyit, amennyit feltálalunk. Így nem fog
kiszáradni, és ebben formában sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése