1295.
Zsákai Éva receptje

HOZZÁVALÓK:
5 dkg darált dió,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 mokkás kanál sütőpor,
1 evőkanál tejföl,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Minden 5 dkg darált dióhoz a megadott mennyiségű cukrot, vajat, lisztet, sütőport, és tejfölt számítsuk, de minden 10 dkg dióhoz, már egy tojássárgája is szükséges. Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk kb. 1/2 órát állni. Nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle tetszőleges formákat. Előmelegített sütőben, nagyon rövid ideig kell sütni. Miután kihűlt, ízlés szerint választott lekvárral kettesével ragasszuk össze.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése