1295.
Zsákai Éva receptje
HOZZÁVALÓK:
5 dkg darált dió,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 mokkás kanál sütőpor,
1 evőkanál tejföl,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Minden 5 dkg darált dióh oz
a megadott mennyiségű cukrot, vajat, lisztet, sütőport, és tejfölt számítsuk,
de minden 10 dkg dióh oz, már egy tojássárgája
is szükséges. Keverjük össze a h ozzávalókat és
h agyjuk kb. 1/2 órát állni. Nyújtsuk ki, és
szaggassunk belőle tetszőleges formákat. Előmelegített sütőben, nagyon rövid
ideig kell sütni. Miután kih űlt, ízlés szerint
választott lekvárral kettesével ragasszuk össze.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése