1291.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg datolya,
20 dkg cukor,
7 tojás,
1 evőkanál rum,
10 dkg darált mandula,
a krémh ez:
5 tojássárgája,
15 dkg datolya,
20 dkg vaj,
a bevonásh oz:
cukrozott tejszính ab.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a kimagozott, és megdarált mandulát a cukorral, a tojássárgákkal, és a rummal,
majd adjuk h ozzá a tojások keményre vert h abját,
és a h ámozott, őrölt mandulát. Öntsük a massza
felét egy kikent formába, és két részletben süssük meg. A két lapot töltsük meg
a következő krémmel: főzzünk krémet a tojássárgájákból és a megdarált
datolyából gőz fölött. Miután kih űlt, keverjük
bele a h abosra kevert vajat. Vonjuk be a torta
oldalát és a tetejét is ezzel a krémmel, végül cukrozott tejszính abbal
borítsuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése