1291.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg datolya,
20 dkg cukor,
7 tojás,
1 evőkanál rum,
10 dkg darált mandula,
a krémhez:
5 tojássárgája,
15 dkg datolya,
20 dkg vaj,
a bevonáshoz:
cukrozott tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a kimagozott, és megdarált mandulát a cukorral, a tojássárgákkal, és a rummal, majd adjuk hozzá a tojások keményre vert habját, és a hámozott, őrölt mandulát. Öntsük a massza felét egy kikent formába, és két részletben süssük meg. A két lapot töltsük meg a következő krémmel: főzzünk krémet a tojássárgájákból és a megdarált datolyából gőz fölött. Miután kihűlt, keverjük bele a habosra kevert vajat. Vonjuk be a torta oldalát és a tetejét is ezzel a krémmel, végül cukrozott tejszínhabbal borítsuk be.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése