1404.
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál méz,
30 dkg porcukor,
6 tojás,
késh egynyi
fah éj,
1/2 késh egynyi
szegfűszeg,
1 citrom lereszelt h éja,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
40 dkg liszt,
vágott mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze egy tálban a
langyos mézet a porcukorral, a tojássárgákkal, a fah éjjal,
a szegfűszeggel, a reszelt citromh éjjal, és a
kevés tejben feloldott szódabikarbónával. Keverjük folyamatosan, és amikor már
sűrű és h abos, kanalazzuk bele a lisztet, és a
tojások keményre vert h abját. Öntsük a masszát
kikent, jól meglisztezett tepsibe, és szurkáljuk meg h osszúkásra
vágott mandulával. Mérsékelt tűzön süssük meg, h a
kih űlt, vágjuk h osszúkás
szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése