Ads 468x60px

Pages

Hójai kalács

1404.
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál méz,
30 dkg porcukor,
6 tojás,
késhegynyi fahéj,
1/2 késhegynyi szegfűszeg,
1 citrom lereszelt héja,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
40 dkg liszt,
vágott mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze egy tálban a langyos mézet a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a reszelt citromhéjjal, és a kevés tejben feloldott szódabikarbónával. Keverjük folyamatosan, és amikor már sűrű és habos, kanalazzuk bele a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Öntsük a masszát kikent, jól meglisztezett tepsibe, és szurkáljuk meg hosszúkásra vágott mandulával. Mérsékelt tűzön süssük meg, ha kihűlt, vágjuk hosszúkás szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése