1409.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 dkg vaníliáscukor,
10 dkg darált mák,
15 dkg vaj,
1 tojás,
0,3 dl méz,
1/2 dl tej,
a töltelékh ez:
15 dkg lekvár,
10 dkg porcukor,
1 dkg vaníliáscukor,
10 dkg darált mák,
tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a
sütőporral, a vaníliáscukorral, és a darált mákkal. Adjuk h ozzá
a vajat, az egész tojást, a mézet, és annyi tejet, h ogy
közepesen kemény tésztát kapjunk. Dolgozzuk ki alaposan, majd osszuk h árom
részre. Mindegyiket nyújtsuk ki, és külön-külön süssük meg. A töltelékh ez
keverjük össze az ízlés szerint választott lekvárt a porcukorral, a
vaníliáscukorral, és 1/2 dl vízzel. Dolgozzuk össze alaposan, majd adjuk h ozzá
az őrölt mákot, és forralt tejjel keverjük sűrű krémmé. Töltsük meg a lapokat
ezzel a krémmel, és vágjuk kisebb szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése