Ads 468x60px

Pages

Alföldi túrós lepény

1414.
Karsai Istvánné receptje
HOZZÁVALÓK:
75 dkg túró,
6 tojás,
2 pohár tejföl,
10 dkg vaj,
4 evőkanál porcukor,
4 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
reszelt citromhéj,
mazsola,
málnaszörp.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze turmixgépben a túrót az egész tojásokkal, a tejföllel, a vajjal, a porcukorral, a liszttel, a vaníliáscukorral, valamint ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal, és mazsolával. Öntsük a híg masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe, és előmelegített sütőben lassan süssük meg. Miután kihűlt szeleteljük fel, és vaníliáscukorral meghintve, málnaszörppel lecsepegtetve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése