Ads 468x60px

Pages

Székely pogácsa

1405.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg rozsliszt,
3 tojás,
2 tojássárgája,
1/2 kg porcukor,
1/2 kávéskanál fahéj,
3-4 szem tört szegfűszeg,
csipetnyi őrölt bors,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
kevés tej,
1/4 l méz.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük gyúródeszkára a rozslisztet, üssük bele az egész tojásokat, és a két tojássárgáját. Adjuk hozzá a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, az őrölt borsot, a kevés tejben feloldott szódabikarbónát, és a felforralt mézet. Gyúrjuk össze alaposan, majd pihentessük 3-4 órán át. Ezután szakítsunk belőle lúdtojásnyi darabokat, és mindegyiket külön-külön gyúrjuk meg. Formáljunk belőlük ujjnyi magas pogácsákat, és tegyük zsírral kikent, lisztezett bádogra. Kenjük meg felvert tojással, kötőtűvel karcoljunk bele virág-, vagy madárformákat. Nem túl gyors tűzön süssük pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése