Ads 468x60px

Pages

Morzsatészta szelet

1406.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
10 dkg cukor,
5 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
3 cl rum,
15 dkg baracklekvár,
5 dkg vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a finomra őrölt mandulát, az átszitált zsemlemorzsát, és végül lazán keverjük bele a tojásfehérjék keményre vert habját. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, öntsük bele a masszát és kenjük el egyenletesen. Közepesen meleg sütőben süssük meg. Miután a tészta kihűlt, lapjával vágjuk ketté, és kenjük meg a rummal ízesített baracklekvárral. Borítsuk össze ismét a két lapot, és vágjuk kisebb szeletekre. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése